Mikel hadde som mål å snu bord 13 år etter at Messi tok Golden Ballen sin

“Før spillet sa folk at jeg kom til å vinne Golden Ball for å være spilleren i turneringen,” sier Mikel. “Men da scoret Messi to ganger, begge straffene, Argentina vant 2-1 og jeg fikk sølvkulen. Messi har holdt på med å stjele priser fra meg! ”Ti snakkende poeng fra andre runde i verdensmesterskapene i 2018 Les mer

Vis mer latter. Det alvorlige poenget er at Messi har rotet med Nigeria og Mikel i altfor lenge.Faktisk har Argentina hatt et indisk skilt over Nigeria i verdensmesterskapene tilbake til 1994, da den afrikanske nasjonen først kvalifiserte seg.

Nigeria konkurrerer sitt sjette verdensmesterskap, og det er en bemerkelsesverdig detalj at de er trukket for å møte Argentina på gruppespillet i alle 1xbet unntatt ett av dem.

I 1994 tapte de 2-1 til et par Claudio Caniggia-mål i et spill som så det største smellet komme etterpå, da Diego Maradona mislyktes en narkotikatest, ble sendt hjem og utestengt. Han ville aldri spille for Argentina igjen. Nigeria led 1-0-tap i 2002 og 2010, på baksiden av mål fra henholdsvis Gabriel Batistuta og Gabriel Heinze, og i 2014 tapte de 3-2.

Mikel spilte i det spillet, etter å ha savnet 2010 gjennom skade, og det samme gjorde Messi, som scoret to ganger.Messi hadde også spilt i 2010 og han var en stjerne i Argentina-laget som vant gull ved OL i Beijing i 2008, da de slo Nigeria i finalen, med Ángel Di María som scoret det eneste målet. World Cup Fiver: registrer deg og få vårt daglig fotball-e-post.

Nigeria kan peke på Atlanta-lekene i 1996, da de slo Argentina 3-2 i finalen. Det laget var fra nigeriansk fotballs gullalder og inneholdt blant annet Kanu, Jay-Jay Okocha og Sunday Oliseh. Emmanuel Amunike scoret en vinner i stopptid.Triumfen huskes godt, men når det 1xbet gjelder turneringsuksesser mot Argentina, står den i strålende isolasjon.

Mikel og lagkameratene er fast bestemt på å bryte verdensmesterskapet når de tar på Argentina i tirsdagens gruppe D-finale i St. Petersburg, og den har ingrediensene i det mest avgjørende møtet mellom landene ennå. Facebook Twitter Pinterest Lionel Messi scorer for Argentina mot Nigeria i verdensmesterskapet i 2014, med Mikel John Obi nummer to fra høyre i veggen. Foto: Stefano Rellandini / Reuters

Nigeria vet at etter 2-0-seieren over Island, ville nok en seier sikre kvalifisering til de siste 16 mens uavgjort ville være nok så lenge Island ikke slår Kroatia med en et par mål. Selv da Nigeria kunne gjennomgå på scorede mål. For Argentina er likningen enkel.Bare en seier ville holde håpene deres i live.

Underplanene er mange og munnvandrende, og likevel føles Messi uunngåelig som den sentrale figuren. Hans reiser mot Island og skrekksporttapet til Kroatia er godt 1xbet online betting dokumentert, men Mikel vet bedre enn å se på ham som noe annet enn spilleren han og lagkameratene må stoppe. Et visst menneske lekte ikke. Egentlig er han til og med et menneske? Messi er Messi. Han bestemmer spill

Nigeria slo Argentina 4-2 i en Krasnodar-vennskap i november i fjor, og de trekker et mål av styrke fra resultatet. Men det var viktig at Mikel fremhevet hvordan Messi ikke hadde omtalt ved den anledningen.

“Et visst menneske spilte ikke,” sier Mikel. “Er han faktisk et menneske? Messi er Messi.Han bestemmer spill, og forrige gang vi møttes scoret han to mot oss på verdensmesterskapet i Brasil. Uten ham er de definitivt mindre av et lag. Vi kan ikke sette all vår oppmerksomhet på Messi, men han er mannen som vi trenger å stoppe. Må vi sette noen for å markere ham? Kanskje ja, kanskje nei fordi når du gjør det spiller du med mindre balanse.

Nigeria spilte med stor balanse og mål mot Island, da Ahmed Musa scoret begge målene, etter manageren, Gernot Rohr , foretok en taktisk endring. Han forlot sin vanlige 4-2-3-1-formasjon og gikk med 3-5-2.

Mikel, som gjorde sitt navn som en defensiv midtbanespiller over 10 og en halv sesong hos Chelsea og spiller for Tianjin Teda i Kina, har typisk operert som nr. 10 på internasjonalt nivå.Det var der han spilte i gruppens uavgjort mot Kroatia, som Nigeria tapte 2-0. Mikel John Obi: Hvis Nigeria var organisert, ville vi vunnet verdensmesterskapet | David Hytner Les mer

“Jeg spilte som nr. 10 før jeg dro til Chelsea, men [José] Mourinho konverterte meg til en holdingspiller,” sier Mikel. “Jeg nyter det. Da jeg var i Chelsea og det var landslagspause, ville jeg dra dit og jeg hadde gledet av det. Jeg hadde en eller to ukers frihet – til å uttrykke meg og spille slik jeg vil. Men hos Chelsea gjorde jeg en jobb. ”

Mikel gjorde det samme mot Island. Rohr startet ham i den sentrale holderrollen, selv om han og midtbanespillerne hver sin side av ham – Oghenekaro Etebo og den imponerende Wilfred Ndidi – kom opp og ned på banen.Rohr vil veie opp om han vil fortsette med tilnærmingen mot Argentina.

Og her blir Nigeria nok en gang konfrontert av motstanderen som har blitt deres nemesis. “Vi visste at vi skulle få dem,” sier Mikel. “Jeg sa til en venn av meg: ‘Stol på meg, Argentina kommer til å være i samme gruppe som oss.’ Det er sprøtt. Jeg vet ikke hvorfor, men det fortsetter å skje.

Mikel og Nigeria higer etter en annen avslutning.