Basketball kamp for Rio i Tsjekkia? Vi har en til tre sjanse, foreningen mener

Juli 2016, i Praha er det sommervarmen og O2 arena på banen vbíhají Satoranský Thomas og Jan Vesely med en klar målsetting. Å kjempe hjemme på Rio

Sen? Så langt, ja. Usannsynlig drøm? Absolutt ikke.

“Vi har hatt en vellykket organisering av internasjonale arrangementer. Sammen med Tyrkia, tar vi som de som kan ordne det meste. Dette for oss er “, sier Michal Konecny, generalsekretær i Den tsjekkiske Basketball Federation.

Tsjekkerne er offisielt i kampen for å gjøre neste år for å holde den olympiske kvalifiseringen hjemme. Den deler nå inn i tre grupper på tre steder på planeten. På hver av de seks lagene vil konkurrere – den første tre-medlem miniskupinách, hvorav de to øverste går videre til sluttspillet lyn.Og hans vinner vil feire Rio.

Basketballspillere har muligheten til å spille for første gang i historien til et eget land for kampen ved september-EM i Frankrike, der de ble ferdig syvende. På den tiden forventer spillerne seg ikke muligheten til å gå hjem i det hele tatt.

“Det er ikke engang mulig, det er økonomisk utfordrende,” sa Vojtěch Hruban umiddelbart etter kvalifisering for kvalifisering og spøk spurte om mulige eksotiske destinasjoner – Mexico, Puerto Rico, New Zealand…

Men situasjonen har endret seg.Foreningen følte en sjanse. “Først av alt var den tsjekkiske olympiske komité veldig interessert – mannlig basketball er den eneste kollektive sporten som fortsatt kan kjempe for spill,” påpeker Konečný. “Og vi sa at hvis USK klarte å vinne Euroleague hjemme, ville vi ha prøvd det også.”

Hvem står den tsjekkiske kandidaten muligens i veien? “For øyeblikket har vi to rivaler fra Europa. Vi vet at det blir Tyskland. Og jeg tror den andre er Tyrkia, i det minste den typen informasjon har resonert. Jeg vet ikke, “sier Konecny. Ifølge rapporter fra utenlandske medier vurderer Italia og Serbia også kandidater og samtaler om Russland.Tyrkia har arrangert en kvinners olympiske kvalifiserende turnering i 2012 – men i Ankara, som nylig har hatt blodige bombeangrep.

Europa bør være sentrum for kvalifikasjoner. “Informasjonen jeg mottok på Eurobasket, sier at to turneringer vil være i Europa og en i verden, sier Konečný. “Våre sjanser? En av tre “legger han til i hint av det pågående kampen mellom Tsjekkia, Tyskland og Tyrkia.

Den som vil spille Rio hjemme, må ta en avgjørelse raskt og under økonomisk press. Kanskje Canada har gitt opp innsatsen, fordi den gikk over mellom tre og fem millioner dollar!Tsjekkia bekrefter også at de vil være titusenvis av tsjekkiske kroner.

Bare Mexico har offisielt meldt seg fra ikke-europeiske land. Tysk basketball sjefen Ingo Weiss, men sa at “scenen vil trolig doble når Europa og Asia” – det bør være under vurdering Filippinene og Japan

Den tsjekkiske ess kan ha fem bokstaver: Praha.. Arrangøren skinnte igjen på årets ishockey-mesterskap. O2 arena har allerede prøvd topp basketball på Final Four Men Euroleague i 2006 og Junior World Championship 2013.

“Det er en av de mest moderne salene.Vi må regne med fansen som kom – og Praha dem tiltrekker seg mest, “legger siste:” Vi har gjennomført en analyse av hvorvidt handlingene til Praha betalt av ”

tsjekkere dessuten ikke basketball diplomati ikke nytt, se denne. Final Four kvinner Euroleague eller prospektivt kvinner EM i 2017, som vil bygge på den vellykkede verdensturneringen i Brno, Ostrava og Karlovy Vary fra 2010.

en stor hjelp for FIBA ​​stormet Tsjekkia stranaloni da han overtok fra Slovakia verden Cup spillere under 17 år bare uker før starten av hendelsen.

Få menns OL-kvalifisering, ville det være et mesterverk. En tsjekkere vil ha ham.