Jürgen Klopp insisterer Liverpool kan klare seg uten skadet Philippe Coutinho

Jürgen Klopp har sagt at Liverpool vil klare seg uten Philippe Coutinho, og brasiliansk fravær er “ingen unnskyldning” for hans lags form til å falle.

Liverpools innflytelsesrike No10 forventes å være sidelinjet i rundt fem uker etter skanning bekreftet han led ankel ligament skade under lørdagens Premier League seier over Sunderland. Den 24-årige vil savne EFL Cup-kvartfinalen mot Leeds United på tirsdag kveld, muligens sju Premier League-kamper, inkludert et Merseyside-derby i Everton og Manchester Citys besøk til Anfield, og kan ikke komme tilbake til hverken helgen til FA Cup tredje runde eller Betclic besøket i Manchester United den 15. januar.

Phil trenger mellom fem og noen uker til vi har ham tilbake, sa Klopp. “Vi får se.Han er ikke i Leeds (Leeds) og for de neste par spillene. “Liverpools Philippe Coutinho satt for skanning med ankelslangament frykt Les mer

Skanene forkastet gjelder operasjonen eller en tre måneders lay-off ville være påkrevd, og Coutinho har ikke gitt opp håp om å være med på nyttårsaften mot Pep Guardiolas side.

Coutinho har vært i kommandofilm for en Liverpool side som sitter andre i bordet, ett poeng bak lederne, chelsea og hans tap er et ubemannet tilbakeslag for klopp før den krevende festivalen.Men Liverpool-sjefen er overbevist om at lagsetikken han har skapt på Anfield kan tåle forstyrrelsen.

Klopp, som også er uten Adam Lallana, Daniel Sturridge og muligens Roberto Firmino mot Garry Monks side på grunn av skade, sa : “Phil Coutinho er en veldig god fotballspiller, og hvis vi ikke kan bruke ham i de neste dagene eller ukene, ville alle lag i verden føle det. Det er slik det er, men det er ingen unnskyldning for noe. More info here

Phil, så godt han er, kan ikke bestemme seg selv selv om det ser ut til det til tider. Han dribler, han skyter og han er viktig, men det er virkelig en lagprestasjon som vi har skapt. Han er en veldig viktig del av det, men selvfølgelig kan vi takle det.Det er ikke det beste jeg kan forestille meg eller drømme om, for å vise at vi kan spille uten Phil, men vi må vise det og vi vil vise det.

Phil er ikke inne, Adam er nær, men ikke Daniel er ikke inne; De er alle kvalitetsaktører, men vi ser ikke etter unnskyldninger. Vi vil vise at det er mulig å spille måten vi spiller fotball uten dem, men selvfølgelig er det bedre hvis de alle passer. ”

Klopp gjorde 11 endringer for den siste EFL Cup-slipsen mot Tottenham Hotspur og , mens det forventes å bruke Liverpools ressurser igjen.Sjefen innrømmer at alternativene hans er begrenset foran – Sturridge og Lallana har ennå ikke gjenopptatt førsteklasses trening etter respektive kalv og lyskeproblemer, og Firmino er tvilsomt etter å ha tatt et slag mot kalven mot Sunderland.

Uansett hvilken lag og linje vi bruker, vil det være veldig Betclic bonusz vanskelig på grunn av situasjonen, og fordi vi ikke har mange muligheter til å endre ting i offensivlinjen, sa Klopp. “Vi må ta beslutninger, men alle de avgjørelsene vi tar, handler om å vinne spillet.”

Tenåringen Ben Woodburn er under vurdering for en startrolle mot Championship-klubben som har gjort sin Liverpool-debut som en sen erstatter på Anfield på lørdag.Den 17-årige, en Wales-ungdomsinternasjonal, imponerte Klopp i løpet av sesongen, og lederen sier at han ikke ville nøle med å starte midtbanespilleren mot Leeds.

Ben tror mentalt klar til å starte en spill, “sa Klopp. “I det øyeblikket [mot Sunderland] trodde jeg det var en god ide, han fortjente det, og jeg tenkte” Kom igjen, la oss gå “. Det var bare noen få minutter. Han var klar for det. Det var først etter kampen som jeg husket det er nå veldig vanskelig å holde ham tilbake igjen, ikke for Ben eller for meg, men for allmennheten. “Vi har vist ham Premier League for første gang tid, men den beste nyheten for ham er at det er så mye tid for ham å forbedre og utvikle seg, og vi vil hjelpe ham.

“Men han er en veldig, veldig lovende spiller, og vi vil bruke ham så tidlig som mulig.Det er ingen beslutning om når det vil være, ikke fordi jeg ikke er fornøyd med utviklingen, men fordi jeg ikke har bestemt meg for oppstillingen. Han og noen andre gutter er på en veldig god måte, og noen ganger må vi vise at når de har tjent noe, vil de få noe tilbake.

Arbeidet i akademiet er veldig bra for øyeblikket, det er mange lovende ting som skjer, og vi liker å få muligheten til å vise dem at vi har sett det. “