Eden Hazard er en konstant trussel, men Belgias vingbacker slipper deg inn

Roberto Martínezs foretrukne formasjon er 3-4-3, og det vil neppe endre seg selv om han gjør de “store endringene” som han snakket om etter deres dunkende seier over Tunisia. De to vingbackene i det systemet (Thomas Meunier og Yannick Carrasco mot Tunisia) spiller begge ekstremt høyt oppover på banen og raser ned langs flankene ved enhver anledning. Likevel merket det på lørdag hvor mye plass som åpnet seg bak de to spillerne, spesielt Carrasco, og det er noe Tunisia utnyttet på kontringen.Belgia så litt ubalansert ut da de mistet besittelse, blant annet fordi så mange spillere var forpliktet fremover, men også fordi de som er igjen – tremanneforsvaret og Axel Witsel – er stasjonert mer sentralt, noe som gjør flankene til et område å målrette.

England har allerede hatt mye glede med dødballer i dette verdensmesterskapet – fire av de seks målene deres mot Panama kom via den ruten – og det vil ikke ha sluppet unna deres oppmerksomhet hvor lett Belgia ble fanget ut fra en dødball situasjonen mot Tunisia. Belgia, som liker å markere mann for mann, holdt først en høy linje da Tunisia fikk tildelt et frispark i en farlig posisjon like etter at Romelu Lukaku scoret sitt første mål, antagelig for å gi Thibaut Courtois plass til å komme og hevde ballen , samt å prøve å spille offside.Hvis leveringen er riktig i den situasjonen, som det var da Wahbi Khazri krøllet over et frispark for Dylan Bronn for å møte en fin header, er det ekstremt vanskelig å forsvare seg mot. England, set-masters, må håpe å kapitalisere på samme måte.

Med sin gyldne generasjon overlegent talentfulle individer er Belgia et formidabelt team. De er ubeseiret i 20 kamper, og strekker seg tilbake til september 2016, og blir med rette sett på som en av favorittene til verdensmesterskapet. Likevel se litt dypere på det spillet, 15 seire og fem uavgjorte resultater, og realiteten er at Belgia har hatt en ganske enkel tur, med kun en nasjon som er rangert i topp seks, og at kampen mot Portugal avsluttet målsløs.England skulle med andre ord ikke ha noe å frykte, og det ville være interessant å se hvordan Belgia reagerer mentalt hvis de møter litt motgang torsdag. Mexico for eksempel forårsaket at Belgia ikke fikk slutt på problemer i trekk 3-3 i november i fjor. Belgia boltre seg forbi Tunisia med Eden Hazard og Romelu Lukaku doblet Les mer Styrke

Bruk kapteinens armbånd med en reell følelse av stolthet, graver ut Lukaku i sitt åpningskamp for å “gjemme seg” og score to ganger mot Tunisia i et glitrende display, Eden Hazard kommer over som en mann på et oppdrag på dette verdensmesterskapet, fast bestemt på å bære landet sitt til ære og samtidig vis hvorfor han hører hjemme i samme selskap som noen av stjernene navnene.Hazard har en lisens for å streife omkring og en evne til å gli vekk fra spillere, og England vil få utskrevet arbeidet sitt med å prøve å begrense innflytelsen hans, forutsatt at Chelsea-spissen starter i Kaliningrad. Vil Jordan Henderson forventes å markere Hazard, eller skal en av de tre sentrale forsvarerne gå ut?

Et av de slående trekkene når man ser på denne Belgiske siden er hvor dypt Kevin De Bruyne til tider tar opp besittelse. Han har tidligere spilt videre for sitt land, enten som nr. 10 eller som en vinger, men er nå utplassert i en mer tilbaketrukket rolle, nesten sammen med Witsel, der han kan diktere tempoet i spillene med sitt fantastiske spekter av bestått og fremdeles bryte seg frem til skape sjanser.Belgia kan dominere motstandere på den midtre tredjedelen av banen, spesielt med Carrasco og Meunier på hver side, og England vil trenge å finne en måte å bryte opp sin rytme og forhindre De Bruyne fra å være den “dynamiske spilleren” Martínez vil ha på ballen så mye som mulig.

Det er vanskelig å vite om Lukaku og Dries Mertens vil spille mot England, gitt Martínez markert det faktum at begge spillerne bærer svake baner. Samtidig er det vanskelig å tro at en spiss i løp for Golden Boot heldigvis vil gi sjansen til å øke hans stemmer. Lukaku ga inntrykk av at ankelproblemet hans ikke var så ille som Martínez hadde fått det til å høres ut. Det som er klart, er at England vil ha hendene fulle hvis han starter. Mertens, så produktiv for Napoli de to siste sesongene, er også en virkelig trussel.Kast Hazard i blandingen, og det er rimelig å si at Englands tremanns sentrale forsvar vil møte den første ordentlige testen i disse finalene.