Frankrike, lovet til Baskerlandstreneren. Konene hans starter med Euro

Han har gjort mye på klubbenivå. Etter å ha flyttet til en solrik øy i Middelhavet, jobbet han seg opp for å bli en kjent trener som trakk Ajjacia-laget fra fjerde til første liga på noen år.

“På den tiden fortalte klubbpresidenten at hvis jeg ønsket å trene noe alvorlig, måtte jeg gå. Klubben var i økonomiske problemer, ”minnes Bašný begynnelsen. “Jeg har aldri ledet et team med stjerner,” innrømmer den 55 år gamle treneren.

Bašný er også stolt av laget. Selv om hun særlig har stolt på stjernen Iveta Luzum de siste årene, har hun konsekvent minnet om at hun vil oppnå konsistens i håndballvinnerne.

Og det lønner seg.Bašný har vært ansvarlig for den tsjekkiske kvinnebenken i åtte år, hvor han avanserte til fem øverste stevner, og de siste tre årene har han ikke savnet noen håndballspillere. Dette er en enestående ting i uavhengig tsjekkisk historie. “Og jeg tror dette teamet kan oppleve sin topp her i Frankrike,” skjuler treneren.

Men det er en komplisert vei til det. Håndballspillere venter på lørdag i åpningskampen til den rumenske gruppen. “Han hører absolutt til turneringens favoritter,” legger Bašný til. En duell følger med verdens vice-mesterne fra Norge og deretter med den foryngede kaderen i Tyskland. Det er med dem tsjekkerne ønsker å kjempe for å avansere til kvartfinale-gruppen.

“I alle de forrige mesterskapene fokuserte vi på én kamp som kom ut. Stort sett var det den første. Nå trenger det ikke være det.Det vil antagelig avgjøres i den tredje duellen i gruppen, innser Bašný.

Foruten den utmerkede opplevelsen fra Luzumová eller Jana Knedlíková, den to ganger Champions League-vinneren, vil representantene også stole på det franske publikum.

“De støtter vanligvis et svakere lag. Og vi vil være med i hver kamp. Men en slik rolle passer oss, mener Bašný. Og Frankrike – en håndball-supermakt – vil helt sikkert by på et fantastisk bakteppe. “I løpet av sesongen er nesten alle duellene utsolgt. Brest er en håndballby. ”

Spillerne har vært på den vestligste spissen av Frankrike siden tirsdag.På fredag ​​prøvde de først dekk. “Alt er i orden,” sier Helena Ryšánková.

Veien til toppen kan begynne i et land der den tsjekkiske treneren forlot et sterkt spor.