Hvordan bygge en MLS Cup-mester: en Jekyll-and-Hyde-blueprint

Med all respekt til begge klubber, ville det være rimelig å si at dette ikke var akkurat den endelige vi alle forventet. I den østlige konferansen, til tross for at Toronto var ferdig tredje i den vanlige sesongen, tok det en 3-2-seier mot Chicago på beslutningsdagen for å få en fem-kamps winless løp. Legg til det faktum at de gikk inn i postseasonen for andre gang i sin historie, ikke mange trodde at de kunne overvinne deres mangel på erfaring i playoffs. MLS har flere høytstående spillere enn Italias Serie A, rapport finner Les mer

I vest, alt vi trenger å gjøre er å spole tilbake til slutten av sommeren, og noen Seattle-supporter ville ha latt på tanken på at laget deres gjorde det til MLS Cup. Ved slutten av juli hadde Sounders bare 20 poeng fra 20 kamper, og postseason virket nesten umulig.Følgelig forlot Sigi Schmidt hovedrollen og ble erstattet av Brian Schmetzer, et populært valg blant fansen, og håpet at formuer ville forandre seg. Og gjorde de noensinne. Uansett utfallet, er lørdagens endelige, og det er to utfordrere bekreftet at for å kunne bygge en mesterskapspoker i denne ligaen må du tenke utover behovene til en sju måneders sesong og forstå hva som trengs for å lykkes i et knock-out format. I utgangspunktet må en klubb (som et NFL-lag) bli Dr Jekyll og Mr Hyde og vedta et tegn med to identiteter: en for den vanlige sesongen og en for playoffs:

I tillegg er en vellykket lag bør prioritere lagkjemi som spillerne krever et sterkt forhold på og utenfor feltet – samhold, bør derfor aldri undervurderes.Både Toronto og Seattle har sterke, stramme enheter, hvor spillerne forstår hverandre på og utenfor banen, men det som er viktigere er at i knock-out-stadiene er samvær et verdifullt verktøy når laget ditt spiller hjemmefra. Jeg var til stede under Toronto 5-0-utslipp av NYCFC den 6. november i Yankee Stadium, og en ting som var veldig klart var hvordan de besøkende spilte som om de var hjemmelaget. De var helt synkronisert. Det samme med Seattle mot Colorado i konferansen finaler, hvor Sounders beseiret Rapids, 1-0. Frem til det tidspunkt hadde Colorado ikke mistet en eneste kamp hjemme hele året. Fotball, mer enn noen annen sport, er avhengig av lagsamhold, og dette gjelder spesielt når det er en vinn-eller-hjem-situasjon.Jordan Morris er ikke redder av amerikansk fotball – men han kan bestemme MLS Cup Les mer

Stjerne spillere som Sebastian Giovinco, Jozy Altidore, Jordan Morris og Nicolas Lodeiro er utvilsomt viktige deler av puslespillet, men deres talenter ville være bortkastet hvis de ikke hadde de uskjente helter som kan utfylle sine evner.Den defensive midtbanespillet er da viktig, da det ikke bare gir mer frihet til fremoverlinjen, men det legger til et forsyning av støtte til baksiden.

For alle Messi trenger du en Sergio Busquets.

/ p>

Michael Bradley og Osvaldo Alonso er definitivt ikke Busquets, men den eneste tingen de har gitt gjennom denne kampanjen er ro i midten.

Uansett hvor godt klubben din er, og hvor mye fart de har gjennom de siste stadiene av en sesong, la oss aldri se bort fra betydningen av et lags forhold til sine tilhørere.Et vellykket MLS-lag bygger et tydelig band med sin fanbase, og gjennom dette forholdet blir klubbidentiteten født.

Både Toronto og Seattle kan føle seg trygge for at deres fanbaser er to av de mest lidenskapelige i ligaen, gir kanadene en kant denne lørdagen da de skal spille på BMO Field. I ligaens historie har hjemmeholdene en 5-2 fordel når de spiller på egen stadion. Men gitt det usannsynlige resultatet av denne sesongen, er ingenting helt sikkert, og det eneste vi kan være sikker på er at dette vil bli et helvete av en finale.