Hvordan roe hesten? Kyss ham, skyn ham. Noen ganger hjelper det ikke

Han sa flere dager før motorsesongen at Kanin Zdeněk Jandejsek, eieren av kanin, hadde invitert et ukonvensjonelt besøk – en healer – på grunn av oppstartsproblemet. «Kanskje det vil hjelpe,» sa Váňa tidligere. »Men det var bare fint fra min side. Hvis han ikke hoppet, kunne jeg fortelle eieren – du inviterte en ekspert og du ser, det hjalp ikke, så jeg kan ikke gjøre det, forklarte han etter den store.

Men helbrederen var faktisk en kirurg. Så hva rådde du? “Han sa at kanin har dårlige nyrer, la oss sette ham på solariumet. Hvilket er ikke et problem i våre stall.Det absolutt noe for å hjelpe, men det seg opp igjen “har klart badekar

Kanin Vel nesten ferdig

En avtale med starter Soňa Froňková hjalp også. “Vi har blitt enige om å se Kanin og ikke la ham gå når han nettopp har slått seg – han er ubestemt, og han begynner å spinne i det hele tatt. Fordi i Italia med oss ​​vinket forretten slik at han ventet til kaninen snudde motsatt, nektet han det og ble malt. Her er Mrs. Froňková la opp når hestene var alle pekte fremover, “sier han.

Fordelen var den berømte jockey og trener som før den store Rabbit siste fire starter mestret.Men hvor tok disse problemene over?

“Vi har ham i stallen andre året og kom til oss i en svært prekær tilstand. Ikke bare ville han ikke sprette, han ville ikke trene eller jobbe. I sin tidligere arbeidsplass ønsket han å gi eieren nedostihovým formål, men den erfarne treneren Franta Zobal, vinneren av den store Pardubice i 1976, overtalt eierne – gi ham en ny sjanse. Det Franta reddet kanin, sier han.

Men alt startet mye tidligere. “I et helt originalt tsjekkiske laget hadde kanin Vel i løpet to år for å få rytteren takt pisk. Det må ha vært forferdelig juling som bakdokken siden hatet hele verden og ville ikke samarbeide med folk.

Hvordan fjerne denne opplevelsen? “Svært sakte, du trenger mye tålmodighet og kjærlighet.Men som du ser, er det bra, kanin er en stor hest. ”

Pardubická neděle brøt likevel en “nestart”, på Elbe Grand Prix ble Lynch Love the Win satt fast. Først nektet han å la de andre komme inn i testbarrieren og starte, og da han sa, og etter en kort stund, sto han stivfly i stedet for å starte. Som en ram.

“Jeg var lei meg fordi denne racen var min sjanse. Men jeg vet ikke hvorfor det skjedde, ifølge trener Jana Junková, gjorde han det aldri før.Før løpet sa han det er kult, godt rustet, men trolig kommer gjennom hodet hans noe annerledes enn vanlig, “sier Andrew deretter Velek, som overrasket i kappløpet om den skadde jockey Luke Matuského.

“Sannheten er at jeg har sett ham for første gang. Det kan være en snublestein – jockey kan kjenne hesten flere måneder eller år, noe som er en fordel, men også det kan sitte i bare ett løp, “sa Velek, en representant for den yngre rytter generasjon, som i fjor på Grand Pardubice ledet dem til syvende plass . trygg

i tillegg til tålmodighet og kjærlighet og trøst i fjøset

Hva kan en rytter gjøre for å roe hesten før starten? Også, Velek er klart. “Kyss ham, skynd deg, hold ham i ro.Og du kan ikke vise den minste nervøsiteten fordi den lett hopper på hesten din. ”

” Du sier det bra, “ropte Josef Váňa eldste. “Alle har sine metoder for å roe seg, men den ideelle tilstanden er at hesten skal komme i ro. Og ikke forstyrres av de som jobber med ham i stallene. I tillegg til tålmodighet og kjærlighet er det alltid en lært fabrikk i en stall, hvor alt må gå for å holde hestene godt. Fordi da er det folk rundt. Det er det vi gjør med kaninen for å glemme hva som skjedde med ham, “la den erfarne bard av den tsjekkiske torven.