Ronnie O’Sullivan: Snooker behandling av BBC’s Spoty er “fullstendig fornærmelse”

Ronnie O’Sullivan insisterer på en “car-boot sale” mentalitet er ansvarlig for snookerens fortsatte utelatelse fra shortlisten for BBC Sports Personality of the Year Award.

Den fem ganger verdensmesteren beskrev sportens behandling av programmet som “en fullstendig fornærmelse”, men sier at det er uunngåelig gitt hva han mener er en fortsatt cheapening av spillet. Ronnie O’Sullivan bør gi snooker en pause og vise noen respekt | Ewan Murray Les mer

Ingen snooker-spiller har gjort Spoty-listen siden den ble introdusert i 2010, og den siste snooker-spilleren for å nå de tre beste var Stephen Hendry som kom andre i 1990.

O’Sullivan, som nådde de siste 16 i UK Championship med en 6-1 seier mot Michael Georgiou, sa: “Snooker blir en ikke-type sport – det er litt som en bilstartsalg, men med de andre idrettene Det er som å handle på Harrods.

“De legger så mye av det der ute, det er billig TV.Jeg tror snooker har mistet den respekten blant andre idretter – OL er så massiv ting som sport som golf og tennis.

“Du ser på Formel 1 og ser flotte folk og du ser på snooker og tenk ‘gud’ – du ser på noen av kvalifiseringene, og det koster en fiver å komme inn i Barnsley.

“Det handler om media og penger og forretninger, og snooker er ingenting i forhold til Formel One og tennis og OL.De har involvert bedriftsfolk, og de har et stort uttrykk i hvem som er stor og hvem som ikke er stor. “Steve Davis er den eneste snooker-spilleren som vinner prisen i 1988 og O’Sullivan , som ble overset da han vant sin femte verdens tittel i 2013 etter retur fra et år ut, sier holdninger i sporten og konsernet må bytte for det som går til slutt.

“Kanskje det gikk til Kina, og du fant noen milliardærer der ute som vil sette på sporten og få millioner pund premiepenger du kan begynne å se på snooker som en kjernesport igjen, sier O’Sullivan.

] Du konkurrerer med Formel 1, tennis, golf og OL.De gir det som 10 sekunder på BBC Sports Personality – det er en fullstendig fornærmelse mot sporten, men det er det de tenker på det og hva de mener det garanterer, og det sier alt egentlig. “

Kortlisten ble utarbeidet av et panel bestående av media representanter og sports stjerner inkludert Ryan Giggs og Victoria Pendleton. Barry Hearn, verdens snookerformann, vil trolig møte O’Sullivans kommentarer på tirsdag.