Eksperter fra Tuttosport har beregnet det fantastiske

2004 – Wayne RUNIE

Englænderen trenger neppe flere ideer. Rooney mottok Golden Boy Award i en alder av 19 år da han allerede var en Manchester United-fotballspiller, der han nettopp hadde flyttet til den siste dagen i sommeroverføringsvinduet i 2004.

Unge topp talenter. Hva gjorde 15 vinnere av Golden Boy Award

I tretten år i Manchester United ble Rooney omgjort til en av de beste fotballspillerne i moderne fotball, og ble den høyeste scorer i Manknunian-lagets historie og slo den tidligere, tilsynelatende nesten tidløse posten til Bobby Charlton. De mest betydningsfulle troféene i Rooney-karrieren var fem titler til Englands mester, samt en seier i Champions League i sesongen 2007/2008. I tillegg er Wayne med 53 mål i aktiva toppscorer i historien til nasjonallaget i England. Sommeren 2017 returnerte Rooney til hans hjemsted Everton, men etter sesongen gikk han for å erobre Amerika, hvor han kom til DC United til denne dagen, og fortsatte sin karriere på 33 år.

2005 – Lionel Messi

Eksperter fra Tuttosport har beregnet det fantastiske talentet til en ung fyr fra Barcelona i henhold til deres verdier i 2005, da den unge Lionel var bare 18 år gammel. Imidlertid kunne det knapt noen forutsi at Messi vil sende så mange topper, som alt er kjent i vår tid.

Unge topp talenter. Hva gjorde 15 vinnere av Golden Boy Award

Oppsummer alle triumfer og prestasjoner fra Messi er neppe verdt det. Det er nok bare å nevne at på hans konto er det fem “Golden Balls” – den høyeste individuelle prisen i moderne verdensfotball. Det er også interessant at siden 2005 har det vært absolutt ingen endring i Messias klubbkarriere – både nå og nå fortsetter han å være en Barcelona-spiller. Sann så var han bare en av de lovende unge “avenyene”, og nå regnes det som en av de største aktørene i klubbens historie.

2006 – Cesc Fabregas

Den første spanjeren til å vinne Golden Boy var midtbanespiller på tidspunktet for Londons Arsenal Cesc Fabregas. Ved 19 kunne denne spilleren tilstrekkelig utføre i hovedlaget i en av de engelske gigantene, som ble respektert av Tuttosport-analytikere.