Shaka dro til Tyskland som reservemålvakt

– Det ser ut til å gjøre alt riktig, men bommet. Sannsynligvis den mest offensive savnet ballen i livet mitt, sier Shaka. Men denne episoden oversetter han til en vits. – Vi spiller fotball med en åtte år gammel sønn (Shaki har fire døtre og en sønn). Og han hamrer meg langveisfra, og han sier også – “Pappa, nå forstår jeg hvordan Stevie Gee scoret til deg. Jeg sa til ham – ja, jeg gir deg ly for slike ord. Bare tuller, selvfølgelig …. ″

Rett etter den uskikkede ballen møttes Hislop og Gerrard igjen på motsatte sider av fotballbarrikadene. Allerede under verdensmesterskapet i Tyskland, hvor landslaget for Trinidad og Tobago for første gang i sin historie gjorde det. To av de mest kjente Trinidad-fotballspillerne – Dwight York og Shaka Hislop, som har krysset trettiårsmarkeringen i lang tid, ble inkludert av trener Leo Beenhacker i lagsøknaden.

Shaka dro til Tyskland som reservemålvakt, den viktigste ble ansett som en innfødt fra Trinidad Kelvin Jack. Men i åpningskampen med svenskene satte Beenhacker plutselig inn porten Hislopa og slo oksen. Øyerne bandt 0-0 med laget til en ung fremdeles Zlatan Ibrahimovic. Og øyboerne hadde halve kampen i mindretall. Og i neste møte skulle Hislop spille mot England.

″ … – Hadde jeg et ønske om å bevise for britene at de for åtte år siden gjorde en feil uten å gi meg en sjanse. Vil du – tro det eller ei, men jeg tenkte ikke engang på det. Det var et ønske om å spille med verdighet mot et av de sterkeste lagene i verden og skape en sensasjon. … ″

Og denne sensasjonen skjedde nesten. I mer enn åtti minutter stormet britene uten hell portene til sin medborger, men Shaq var god. Som Newcastle eller West Ham. Han kjente motstanderen godt, han leste spillet til det engelske landslaget. Bare i det 83. minutt var målvakten til vestindianerne maktesløs mot streiken fra høye Peter Crouch. Og i allerede lagt tid sikret Gerrard seieren til pionerene i fotballen. Trinidad-troppen innrømmet 0: 2, og tjente bare et komplement. Da det viste seg, var møtet med engelskmennene vanskelig for veteran-keeperen, Shaq forstuet ryggmusklene og kunne ikke spille i den tredje kampen med Paraguay.