Metropolitan politiet for å undersøke seksuelle overgrepskrav i London klubber

Metropolitan politiet har lansert en undersøkelse av historiske seksuelle overgrepskrav som involverer fotballklubber i London, og blir den 21. styrken over hele landet for å ha startet lignende henvendelser til lag i deres områder.

Storbritannias største politistyrke sa at spesialistoffiserer ville se på påstander om “ikke-nylig” forbrytelser, men nektet å si hvilke klubber det ble undersøkt.

“Vi tar alle påstandene vi motta veldig seriøst, og de vil bli behandlet sensitivt, sier DCS Ivan Balhatchet av Met seks seksuelle overgrep, utnyttelse og barnemishandlingskommando. “Enhver som har vært utsatt for seksuelt misbruk, uansett omstendighetene, eller har relevant informasjon, bør kontakte sitt lokale politi eller NSPCC.” Facebook Twitter Pinterest Fotball sexmisbruk skandale: hvordan historien utfolde seg

Ifølge til politiet har mer enn 350 potensielle ofre kommet fram siden den tidligere Crewe-forsvareren Andy Woodward frafalt sin rett til anonymitet for å avsløre i et intervju med formynderen at han hadde vært utsatt for seksuelt misbruk.

Gary Johnson, Den tidligere spilleren som ble betalt £ 50,000 av Chelsea for ikke å bli offentlig med påstander om at han ble misbrukt av sin tidligere sjefsspiller Eddie Heath, har sagt at en personlig unnskyldning fra klubbens styre, levert personlig på onsdag, var “for lite, for sent”. Johnson var medlem av Chelseas første lag fra 1978 til 1981 etter å ha blitt med i klubben som en 11-åring i 1970.Den 57-åringen snakket nylig for å si at han var preparert fra 13 år av Heath, som var scout fra 1968 til 1979, og er nå død.Chelsea forsikringsselskaper betalte £ 50.000 i erstatning, uten ansvar, mot en fortrolighetsbestemmelse. Johnson fortalte BBC at den £ 50.000 han mottok var “ikke nok for smerten og lidelsen jeg har hatt”, og la til: “Det [misbruket] tok bort barndommen min – jeg kan aldri få det tilbake. “I Holyrood motstod Nicola Sturgeon oppfordringer til undersøkelse av historisk seksuelt misbruk av barn i Skottland for å bli utvidet til å inkludere fotballklubber, etter at den skotske arbeidslederen Kezia Dugdale presset henne under første ministers spørsmål om åpenbaringer av misbruk i skotske klubber. Den første ministeren sa: “Min oppfatning er at vi bør tillate denne forespørselen for å fortsette jobben sin, og vi bør tillate politiet å fortsette jobben sin med å undersøke påstand om misbruk i fotball.”

Tidligere har en tidligere administrerende direktør i Scottish Football Association bedt om en egen henvendelse da åpenbaringene over hele Storbritannia fortsatte å montere.Gordon Smith fortalte BBC Radio’s Good Morning Scotland at en undersøkelse av Unibet hvordan klubber og nasjonale organer hadde svart på påstandene, var nødvendig.

“Det bør være en forespørsel, en henvendelse til noen som visste noe om denne typen ting,” sa han. “Hvis dette skjedde på en klubb, hva har de gjort? Vi finner nå noen av sakene ned i England hvor klubben prøvde å hysse situasjonen, selv betalte en spiller penger for ikke å si noe om det. ”

SFA har sagt at den er en del av en oppgavestyrke opprettet for å koordinere klager og opplysninger om seksuelt misbruk av barn i fotball og at det overfører all informasjon den mottar til Politi Skottland. Samtidig har skotske Premier League-klubben Patrick Thistle innrømmet å skyte en av sine ansatte i 1992 over misbrukskrav.Klubben opplyste at en tidligere fysioterapeut, kalt John Hart, som døde i 1995, ble avskediget etter at påstandene kom til lys over 20 år siden. Les mer her

I en uttalelse nektet klubben en dekning , sier: “Nåværende styret og ledelsen visste ingenting om dette før en intern etterforskning avdekket den de siste dagene. Som følge av dette informerte klubben SFA og Police Scotland. “Dette følger avsløringer om en tidligere ungdomstrener for Celtic, Hibernian og Falkirk fotballklubber, som på onsdag var anklaget for barnekriminalitet og har blitt varetatt i varetekt. Jim McCafferty, som jobbet i fotball over det sentrale beltet i Skottland og i Irland fra 1980-tallet, ble arrestert i Belfast tirsdag etter å ha presentert seg på en politistasjon.Han ble belastet med å engasjere seg i seksuell aktivitet med et barn i alderen 13-16 mellom desember 2011 og desember 2014.